Home

Fiets4daagse Maandag

Lauwersland Fietsvierdaagse Burum
Burum – Vanochtend om 9.00 uur is in Burum met stralend mooi weer de twaalfde Lauwersland Fietsvierdaagse van start gegaan.
Het startschot werd verricht door de heer Jelle Boerema, wethouder van de gemeente Kollumerland C.A.
Ook dit jaar staan er weer vele bekende gezichten aan de start in Burum, een teken dat het de deelnemers zeker bevalt tijdens de gezellige vierdaagse.
De organisatie is er weer in geslaagd om vijf prachtige, afwisselende routes te maken. Als aandenken aan het fietsen van vier dagen ontvangen de deelnemers een fraai uniek Fietsvrienden T-shirt. Aan het fietsen van de vierdaagse is een gratis verloting gekoppeld. De deelnemers maken kans op een fiets ter waarde van € 749,00
Dit jaar hebben we ook een actie in samenwerking met Poiesz supermarkten. De meerdaagse deelnemers verzamelen stempels bij diverse vestigingen en krijgen de laatste dag een leuke attentie.
Dinsdag voert de route door Noord Oost Friesland met een stempelpost bij de studio van de lokale omroep RTV Noord Oost Friesland. Om 10.00 uur starten daar de live uitzendingen via radio en televisie. Er is mogelijkheid om nog tot dinsdag 13.00 uur te starten. Er kan dan tot en met vrijdag nog vier dagen gefietst worden.
De routes zijn 35 of 70 km en voeren over prachtige fietspaden in Noordoost Friesland en het Noordwestelijke deel van de provincie Groningen. Er bestaat ook de mogelijkheid om het tweede gedeelte van een 70 km. tocht te fietsen.
De routes zijn allemaal bepijld en duidelijk beschreven op papier.
De indeling van de routes is als volgt: Maandag route Westerkwartier tot Jonkersvaart; dinsdag Noord Oost Friesland route, woensdag voert de route door het Wierdenland, donderdag rond het altijd indrukwekkend fraaie Lauwersmeer en vrijdag gaat de route door De Fryske Walden en rond het Bergumermeer.
Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om één of twee dagen mee te fietsen in plaats van vier dagen. Opgave en start maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus van 9.00 – 13.00 uur in
Dorpshuis Toutenburg te Burum.
Woensdagavond wordt er voor de deelnemers van de vierdaagse een barbecue georganiseerd.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.fietsvriendenlauwersland of bel met tel. 0594-249384 of 06-10557943
Fiets Vrienden Lauwersland Burum.
De vereniging voor de recreatieve toerfietser!

{vsig}F4D2011MAA{/vsig}

Hoofdsponsoren

Copyright © 2018. Alle Rechten Voorbehouden Fietsvrienden Lauwersland