Rond-om Burum

Donderdag 19 augustus 2021

Rond-om Burum: een eendaags fietsevenement tijdens de feestweek van Burum. Een fietstocht van 25 of 45 km door de prachtige omgeving Oost Friesland.

Onderweg is een pauzeplaats opgenomen, waar een dagaanbieding voor een lokale lekkernij geldt, speciaal voor de deelnemers aan de fietstocht.

De start is van 9.00 tot 13.30 uur vanuit Burum (locatie volgt).

Wij ontmoeten u graag in Burum!

Gezin:
Als je deelneemt met je gezin, kies dan voor een groepsinschrijving en registreer 2 volwassenen. Je betaalt dan enkel voor de volwassenen, de kinderen (van hetzelfde gezin) fietsen gratis mee.

Inschrijven:

De voorinschrijving is geopend en kan via: https://www.fietssport.nl/toertochten/51162

 

Veel gestelde vragen:

Is de route volledig bepijld:

Ja, al onze fietstochten worden volledig bepijld door ervaren uitzetters. Mocht u er tijdens de route achter komen dat een bordje is verwijderd, dan is een telefoontje naar de inschrijftafel voldoende en zullen wij ervoor zorgen dat er een nieuw bordje komt te staan.

Hoe kenmerkt de omgeving zich?

Deze fietstocht hebben we bewust de 4 Windstrekentoertocht genoemd, omdat we ervoor kiezen om ieder jaar een andere windstreek te kiezen; vanuit Burum heeft elke windstreek zijn eigen kenmerken en schoonheid. Richting Groningen is het Groninger Hogeland, uitgestrekte velden en mooie gewassen. Meer richting het zuidoosten vindt u het Westerkwartier, met haar mooie kwelder- en coulisselandschap met wierdedorpen. Gaan we richting Bergum dan vindt u het Bergumermeer en de Leijen, een populair watersportgebied met jachthavens met kenmerkte eigenschappen. Met de keuze richting Dokkum gaan we door de Friese wouden, wat ligt op hoge zandgronden met het kenmerkende coulisselandschap. Natuurlijk mogen en kunnen we het Lauwersmeergebied niet vergeten, het mooie water- en bosrijke gebied. Ieder jaar verrassen we menig fietsliefhebber met de prachtige, maar soms zo onbekende omgeving.

Moet ik me na afloop afmelden?

Ja, iedere deelnemer vragen we om zich af te melden. Wij registreren iedere deelnemer, bij vertrek en ook bij aankomst. Mochten wij aan het einde van de dag fietsliefhebbers missen dan gaan wij naar u op zoek, vandaar dat het belangrijk is dat u zich afmeldt. Dit mag ook telefonisch, het nummer staat vermeldt op de welkomstbrief en de route welke u op papier meekrijgt.

Hoe laat sluit de inschrijftafel?

De inschrijftafel sluit om 17.00 uur, zoals eerder vermeldt vragen wij van alle deelnemers of zich persoonlijk of per telefoon af te melden, zodat wij de registratie compleet hebben.

Kan ik me van te voren inschrijven voor deze eendaagse fietstocht?

Ja dat kan, de inschrijving is via fietssport.nl geopend.

Krijg ik een aandenken na de fietstocht?

Iedere deelnemer ontvangt een fietsvlaggetje. Wat wij u wel kunnen geven is een mooie, verrassende fietsdag met hopelijk mooi weer.

Mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Hoofdsponsoren

Copyright © 2018. Alle Rechten Voorbehouden Fietsvrienden Lauwersland