19e 4 Windstrekentoertocht

Zaterdag 16 mei 2020

Op zaterdag 16 mei houden we de 19e keer de 4 Windstrekentoertocht, de route is deze keer door het altijd mooie Westerkwartier en de Drentse Onlanden via Roden en Leek weer naar Burum. In deze route zitten diverse fietspaden en rustige wegen waar wij nog nooit met een toecht geweest zijn. Zelfs de 2 pauzeplaatsen in de route zijn voor ons nieuw en voor velen van jullie misschien ook wel. weer een reden om deze tocht mee te maken. 

De routes zijn een keuze tussen 40 of 100 km, in de 40 km zit één aangegeven pauzeplaats en in de 100 km heeft twee pauzeplaatsen. 

De routes zijn allemaal bepijd en duidelijk beschreven op papier, tevens is de route ook verkrijgbaar op GPX maar dat kan alleen via voorinschrijving via Fietssport met deze link     

De start is op zaterdag 16 mei in Dorpshuis "Toutenburg"Meihuizenstraat 2 te Burum

Starttijden zijn van 08.30 tot 12.00 uur                                                                                                                       

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij hopen u graag te ontmoeten in Burum!

 

Veel gestelde vragen:

Is de route volledig bepijld:

Ja, al onze fietstochten worden volledig bepijld door ervaren uitzetters. Mocht u er tijdens de route achter komen dat een bordje is verwijderd, dan is een telefoontje naar de inschrijftafel voldoende en zullen wij ervoor zorgen dat er een nieuw bordje komt te staan.

Hoe kenmerkt de omgeving zich?

Deze fietstocht hebben we bewust de 4 Windstrekentoertocht genoemd, omdat we ervoor kiezen om ieder jaar een andere windstreek te kiezen; vanuit Burum heeft elke windstreek zijn eigen kenmerken en schoonheid. Richting Groningen is het Groninger Hogeland, uitgestrekte velden en mooie gewassen. Meer richting het zuidoosten vindt u het Westerkwartier, met haar mooie kwelder- en coulisselandschap met wierdedorpen. Gaan we richting Bergum dan vindt u het Bergumermeer en de Leijen, een populair watersportgebied met jachthavens met kenmerkte eigenschappen. Met de keuze richting Dokkum gaan we door de Friese wouden, wat ligt op hoge zandgronden met het kenmerkende coulisselandschap. Natuurlijk mogen en kunnen we het Lauwersmeergebied niet vergeten, het mooie water- en bosrijke gebied. Ieder jaar verrassen we menig fietsliefhebber met de prachtige, maar soms zo onbekende omgeving.

Moet ik me na afloop afmelden?

Ja, iedere deelnemer vragen we om zich af te melden. Wij registreren iedere deelnemer, bij vertrek en ook bij aankomst. Mochten wij aan het einde van de dag fietsliefhebbers missen dan gaan wij naar u op zoek, vandaar dat het belangrijk is dat u zich afmeldt. Dit mag ook telefonisch, het nummer staat vermeldt op de welkomstbrief en de route welke u op papier meekrijgt.

Hoe laat sluit de inschrijftafel?

De inschrijftafel sluit om 17.00 uur, zoals eerder vermeldt vragen wij van alle deelnemers of zich persoonlijk of per telefoon af te melden, zodat wij de registratie compleet hebben.

Kan ik me van te voren inschrijven voor deze eendaagse fietstocht?

Nee dat kan niet. Inschrijving is alleen op de dag zelf. Voor de Lauwersland Fietsvierdaagse kunt u zich wel van te voren inschrijven, via deze link.

Krijg ik een aandenken na de fietstocht?

Nee, voor de 4 Windstrekentoertocht krijgt u geen aandenken. Wat wij u wel kunnen geven is een mooie, verrassende fietsdag met hopelijk mooi weer.

 

Mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Hoofdsponsoren

Copyright © 2018. Alle Rechten Voorbehouden Fietsvrienden Lauwersland